SISTE AKT

sisteakt1-vår historie om motstandskvinnen Ingrid Furuseth-

På loftet til Evas besteforeldre finner Eva og Jon notatene til en kvinnelig kurer fra den andre verdenskrig. Gjennom deres øyne får vi del i Ingrid Furuseths viktige innsats for motstandsbevegelsen; spenningen, alvoret og intensiteten. Med musikk og lydbilder får vi også servert absurde og komiske situasjoner som spiller på våre fordommer og antagelser av et liv som motstandskvinne. Forestillingen har et fysisk og humoristisk uttrykk.
På slutten av andre verdenskrig fikk Ingrid Furuseth fortrolig kontakt med den tyske antinazistiske offiseren Hammersen og ble en viktig aktør i et hemmelig motstandsspill. Hammersen, som var norsk ættet, ga opplysninger om tyskernes planer, hvorpå Ingrid Furuseth videreformidlet dem til Jens Christian Hauge i Hjemmefronten. Dette førte til at flere av tyskernes planlagte handlinger ble sabotert. Boken er hennes egen beretning om kontakten og oppdragene, skrevet ned under og rett etter krigen .

Ingrids notater er hentet fra ”Kvinne mellom frontene” av Tore Pryser og Anton Fredrik Andresen.

sisteaktflyer60%

Regi: Inger Gundersen

Skuespillere: Kenneth Åkerland Berg og Camilla Belsvik

Manus: Camilla Belsvik og Inger Gundersen

Idé utvekslere: Temte Productions og Hedda Munthe

Foto: Kristin Aafløy Opdan

Plakat: Anders Borchgrevink

Forestillingen er støttet av: Fritt ord, Fond for Utøvende Kunstnere og Seanse.

MEDVIRKENDE:
Regissør Inger Gundersen driver frigruppen Teater Spillebrikkene hvor hun har hatt regi på flere av prosjektene. Hun skriver også musikk, produserer og leser inn lydbøker samt jobber som skuespiller.
Skuespiller Kenneth Åkerland Berg er utdannet ved GITIS (2007). Han har i flere år vært med i Olsokspelet i Fyresdal og spilt i flere kortfilmer.
Skuespiller og produsent Camilla Belsvik fra Teater Syklus.