O JUL, TARAM-TA-TEI

 ojulMari skal for første gang ordne i stand til jul. Men hvordan gjør man det?

I Kribleby er det nemlig tante Tutta og tante Jutta som bestemmer over jula. Og hvis man ikke gjør slik som tantene bestemmer, da kommer de med kjevlene sine og avlyser hele julefeiringen. Tutta og Jutta elsker jula, men blir veldig sinna når folk ikke oppfyller alle deres ”julekrav”. Mari vil gjerne glede tantene, men hvordan i all verden lager hun jul? Trass i at alle i byen frykter tantene, gir Maris venner og familie henne sine personlige, hemmelige juletips.

Men blir Maris jul godtatt av tantene eller risikerer hele Kriblebys julefeiring å bli avlyst?

Hvem er det som bestemmer hvordan jula skal feires? Når blir en tradisjon en tradisjon, og er det noe som er riktig og noe som er galt? Er det lov å feire jul på sin egen måte? Forestillingen fokuserer på det å våge å ta andre valg, og gjøre opprør mot gode og gamle tradisjoner. Det går an å være kreativ også når det kommer til noe så rotfast og konvensjonelt som julefeiringen!

ojulplakatstor
O jul, taram-ta-tei! er en leken teaterforestilling med sang, ablegøyer og et variert karakter galleri. Forestillingen varer i ca 35 min og passer for barn fra 3 år.

Skuespillere: Martha Kjørven og Camilla Belsvik

Regikonsulent: Inger Gundersen

Idé; Kristin AafløyOpdan og Camilla Belsvik

I samproduksjon med Opdan Produksjoner.