IN A SHOP

InaShopC70%Teater Syklus har produsert og spilt den engelske versjonen av stykket “I en Butikk”, skrevet av Liv Heløe. In a shop er en enakter oversatt til engelsk av Camilla Belsvik.

Norsk drama på engelsk
In a Shop ble i første omgang produsert for festivalen Norway Day i San Francisco. Dette er en årlig festival som presenterer norsk kunst og kultur i USA. Premieren var på Det Åpne Teater 14.april. Vi mener det er spennende å introdusere norsk dramatikk til et publikum utenfor våre landegrenser. Det er også fint å spille på engelsk for et norsk publikum.

Dramatikeren
Liv Heløe tok, etter mange års erfaring som skuespiller, dramatiker utdannelsen ved Statens Teaterhøgskole. Flere av hennes tekster har blitt oppført på blant annet Nationaltheatret og Det Norsk Teater. I en butikk hadde urpremiere på Det Norske Teatret våren 2003 i forbindelse med avslutningsoppgaven til dramatikerelevene ved Statens Teaterhøgskole.

Regissøren
Audny Chris Holsen gikk ut fra regilinjen på Teaterhøgskolen i 1997. Hun har siden jobbet som regissør, manusutvikler og produsent I Norge og Danmark. Hun har også drevet en nattklubb i Oslo.

Lysdesign
Ole Petter Westby har designet lyset.

Skuespillerne
Elsa Aanensen og Camilla Belsvik fra Teater Syklus står på scenen.

Støtte
In a Shop er støttet av Fond for Utøvende Kunstnere, Fond for frilansere og Utenriksdepartementet.

Forestillingen
”Hva skjer når en tilkneppet butikkeier blir utfordret av en lidenskapelig kvinne?”

In a Shop er en enakter med 40 minutters varighet. Forestillingen har en stilisert, visuell form og inneholder popkulturelle referanser. Gjennom enkel dialog og fysisk uttrykk utforsker Teater Syklus rollespill mellom mennesker. Teksten er ikke naturalistisk og åpner for interessante innfallsvinkler. In a Shop foregår i en skobutikk og setter fokus på relasjon og maktbalanse mellom butikkeier og hennes nyansatte. I relasjonen som etableres mellom de to starter et spill der de tester hverandre ut. Denne leken strekkes etter hvert så langt at grensene mellom virkelighet og fantasi utviskes.

Scenografien består av sko, skoesker, en krakk og et enkelt gjennomsiktig, bakteppe.

In a shop har blitt vist:

* Det Åpne Teater i Oslo, april 2004.

* Norway Day festival i San Francisco, mai 2004.

* Haugesund Teater, november 2004.

* Skomaker Dagestad i Oslo, januar 2005

* Camden People`s Theatre i London, august 2006.

* Det Åpne Teater i Oslo, februar 2008

* Bianco Skobutikk, Lillehammer, mai 2008